Društvo za realitetno terapijo (DRTS) je ustanovni član Slovenske Krovne zveze za psihoterapijo (SKZP), ki je nacionalna krovna organizacija (Slovenian Umbrella Association) Evropske zveze za psihoterapijo (European Association for Psychotherapy – EAP). SKZP je ustanovljena (1998) z namenom, da v skladu z načeli Strasbourške deklaracije o psihoterapiji, na kateri so osnovani izobraževalni in etični standardi EAP, pod eno streho poveže različne psihoterapevtske šole v Sloveniji. Člani DRTS aktivno delujejo v različnih organih in delovnih telesih SKZP.

Društvo za realitetno terapijo (DRTS) je ustanovni člani Evropske zveze za realitetno terapijo (European Association for Reality Therapy – EART), ki združuje nacionalna združenja za realitetno terapijo iz evropskih držav. EART je od leta 2008 v celoti pooblaščena članica Evropskega združenja za psihoterapijo (European Association for Psychotherapy – EAP), ki v celoti izpolnjuje merila in izobraževalne standarde  za redno članstvo v EAP ( EWAO – European Wide Accrediting Organisations).

EART je član William Glasser Internacional, svetovnega združenja posameznikov in združenj,  ki se posvečajo spoznanjem, teoriji in pristopom, ki jih je razvil dr. William Glasser.

skzp-logo
eapi